Voertuiginstallatie

Voertuiginstallatie

Fuel Shield registreert iedere handeling van de brandstoftank, inclusief de tankdop. Het systeem detecteert iedere poging tot diefstal of vandalisme, zoals het doorboren van de tank of een gat erin slaan. Ook als de tankdop wordt verwijderd of vervangen, geeft het systeem een melding. Met toegevoegde sensoren kan tevens de brandstofmeter worden beveiligd. Voertuigen met een dubbele tank hebben twee sensoren en een sensor aftakkingsdoos nodig.

Voertuiginstallatie

Als de tank wordt geopend door middel van de tankdop en het systeem is ingeschakeld, gaat de sirene af en wordt er een sms alert verstuurd. De sms alerts bevatten belangrijke informatie zoals locatie, alarmcode, snelheid, voertuigidentificatie en tijd. Het alarm verstuurt eenzelfde soort bericht als de tankdop weer terug geplaatst wordt.

Als de tank wordt geopend met de tankdop en het systeem is niet ingeschakeld, verstuurt het systeem alsnog een sms alert, iedere keer dat de tankdop verwijderd of vervangen wordt. Deze informatie kan erg handig zijn om vast te stellen waar en wanneer het voertuig wordt bijgetankt. Gebeurt dit wel bij een tankstation?

Op het moment dat de tankdop niet wordt verwijderd bij een tankstation zou dat kunnen aanduiden dat de chauffeur brandstof steelt. Zelfs als het voertuig naar een afgelegen plek wordt gereden waar geen GSM signaal is, verstuurt het systeem de sms alerts zodra het signaal weer wordt ontvangen.

Naast de tankbeveiliging bevat Fuel Shield ook sensoren om katalysator en DPF diefstal tegen te gaan. De sensoren kunnen eenvoudig aan de uitlaat bevestigd worden en activeren een alarm wanneer er geprobeerd wordt om (een deel van) de uitlaat of de sensoren door te knippen/zagen of verwijderen.

Fuel Shield wordt geleverd met een op afstand bestuurbare speaker en microfoon. U kunt drie telefoonnummers registreren, die vervolgens met het systeem kunnen communiceren. Belt u het systeem met één van de telefoonnummers, dan wordt er automatisch opgenomen. De chauffeur van het voertuig hoeft hier in de cabine niets voor te doen; het systeem is compleet handsfree. Er is geen mogelijkheid om het telefoontje af te kappen of niet op te nemen.

Met deze telefoonverbinding heeft u de keuze om te communiceren met de chauffeur of alleen te luisteren waardoor de chauffeur u niet hoort. Er kunnen geen uitgaande gesprekken gevoerd worden, omdat er geen toetsenbord of koppeling is.

Op ieder moment kunt u de actuele locatie van het voertuig opvragen. Bovendien kan het systeem ingesteld worden om continue – met intervallen van een bepaalde tijd – een sms met de locatie naar u te versturen.

De functie is niet ontworpen om voertuigtracking te vervangen of op dezelfde manier te werken. Maar het kan wel heel behulpzaam zijn voor kleinere bedrijven of voertuigen die geen trackingssysteem hebben.

Het systeem heeft de mogelijkheid om verschillende opties op het voertuig te activeren door een sms verzoek. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de lichten van het voertuig aan te zetten, te toeteren of om het voertuig te immobiliseren.

Let op: deze functie kan niet in alle regio’s gebruikt worden, aangezien het immobiliseren van een voertuig op afstand in sommige landen verboden is.

Fuel Shield op uw voertuig

  • Brandstofdiefstalalarm: Bij het illegaal verwijderen van de tankdop of het doorboren van de tank, wordt de sirene geactiveerd en verstuurt het systeem een sms naar drie mobiele telefoons.
  • Katalysator/DPF diefstalalarm: Iedere poging van demontage en zaagbewegingen worden gedetecteerd.
  • Accudiefstalalarm: Als de accu van het voertuig wordt verwijderd, gaat het alarm af en wordt er een sms alert verstuurd.
  • Voertuigdiefstalalarm: Plaats een 500 meter ‘geofence’ om het voertuig. Het alarm wordt geactiveerd als het voertuig uit de onzichtbare cirkel van 500 meter wordt gehaald.

Storingsbestendig

  • Als er geprobeerd wordt één van de sensoren te verwijderen, wordt het alarm geactiveerd.
  • Als er een kabel van de sensor wordt doorgeknipt, wordt het alarm geactiveerd.
  • Als de accu naar de unit wordt verwijderd, wordt er een poweralert vanuit het systeem verstuurd door gebruik te maken van de back-up accu.
  • Er kan niet met de simkaart geknoeid worden. Het systeem wordt niet standaard geleverd met een simkaart.

Simkaart

Een simkaart met een abonnement is nodig om de sms- en belfuncties te gebruiken. Een prepaid simkaart kan hiervoor niet gebruikt worden. Het systeem wordt niet standaard geleverd met een simkaart.