Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? In het onderstaande overzicht hebben we de veelgestelde vragen opgenomen.

Staat uw vraag niet tussen deze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via e-mailadres info@fuelshield.eu of telefoonnummer 0344 – 662 346.

Waarom moet ik mijn tank beschermen?

Met de stijgende brandstofprijzen komt brandstofdiefstal steeds vaker voor en loopt de schadepost steeds meer op in de transport, landbouw, bouw en maritieme sector. Het doelwit in deze sectoren zijn onder andere eigenaren met een wagenpark of tanks met een rijke inhoud aan brandstof, huisbezitters die stookolie gebruiken en boeren die brandstof op voorraad op hun land hebben.

Of het nu gaat om een individuele dief, een georganiseerde bende of iemand van binnen de eigen organisatie, de schade van brandstofdiefstal kan snel oplopen tot een hoog bedrag. U bent niet alleen de brandstof kwijt, maar denk bijvoorbeeld ook aan de stilstand van het voertuig, de reparatietijd en de reparatiekosten.

Wat zijn de daadwerkelijke kosten van brandstofdiefstal?

Bij brandstofdiefstal heeft u niet alleen te maken met de kosten voor de verloren brandstof. Als een voertuigtank of uitlaatsysteem vernield is, moet u ook de reparatietijd, de reparatiekosten en de tijd dat het voertuig stilstaat meerekenen.

Bent u eigenaar van een wagenpark en denkt u dat één van uw chauffeurs brandstof steelt? Met Fuel Shield kunnen wij u vertellen waar en wanneer de tankdop verwijderd werd. Zelfs als het systeem niet ingeschakeld is.

Als uw brandstoftank in de winter wordt leeg gehaald terwijl u niet thuis bent, loopt u het risico dat uw verwarmingssysteem faalt en dat die kosten nog hoger oplopen dan alleen de brandstofdiefstal. En kunt u zich als boer deze vorm van diefstal permitteren? Nu de marges zo klein zijn?

Hetzelfde geldt voor bouwmachines die achterblijven op het werkgebied. Is het dan al maandagochtend voordat u de diefstal opmerkt? Spaar tijd en geld door meteen op de hoogte te zijn als uw brandstof, accu of zelfs machine gestolen wordt!

Wat kan Fuel Shield voor mij betekenen?

Een alarmsysteem moet een zichtbaar afschrikmiddel zijn. In eerste instantie streeft Fuel Shield naar het afschrikken met zichtbare tekens. Met alle aanduidingen dat Fuel Shield aanwezig is, proberen we onze preventie zo zichtbaar mogelijk te maken. Maar ook met een zichtbaar afschrikmiddel moet er een back-up zijn voor het geval dieven erg vastbesloten zijn. Daarin zijn uw brandstoftank en katalysator beschermd met een speciaal ontworpen sensor, die iedere illegale handeling detecteert.

Het systeem heeft een hoorbare sirene, kan verbonden worden aan het bestaande beveiligingssysteem en op de achtergrond verstuurt het sms alerts naar 3 telefoonnummers.

Het systeem was in eerste instantie ontworpen om commerciële/ vrijetijdsvoertuigen en brandstoftanks te beveiligen tegen brandstofdiefstal, maar heeft meerdere toepassingsmogelijkheden zoals voor trucks, busjes, landbouwvoertuigen, machines, campers, boten en caravans.

Fuel Shield detecteert tevens voertuig-, katalysator-, accu- en DPF diefstal. Het systeem kan u voorzien van een GPS locatie en een ‘geofence’ om aan te duiden wanneer voertuigen gestolen worden.

Hoe is Fuel Shield bedacht?

Fuel Shield is ontworpen om twee van de snelst stijgende misdaden tegen te gaan: brandstof- en katalysatordiefstal. In samenwerking met de Engelse politie is Fuel Shield speciaal gecreëerd aan de hand van de laatste ontwikkelingen. Gesprekken met politie en slachtoffers leidden tot de conclusie dat gangbare oplossingen niet voldoende aansluiten op de wensen van brandstofpreventie. Die argumentatie werd de richtlijn voor Fuel Shield en werd eind 2014 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd.

Plaatsbaar in ieder voertuig detecteert Fuel Shield pogingen tot brandstof-, katalysator-, DPF- en accudiefstal. Om schade aan voertuigen te minimaliseren, signaleert deze technologie iedere vorm van de hiervoor genoemde diefstallen.

Welk systeem heb ik nodig?

Het belangrijkste systeem is het complete systeem met sms alerts, lokale sirene en in- en uitschakelen door middel van een afstandsbediening of sms bericht.

Het systeem en haar functies worden uitgelegd op de pagina’s Voertuiginstallatie en Brandstoftankinstallatie. Het is ons meest flexibele en veelzijdige systeem en kan gebruikt worden zonder simkaart als sms alerts niet nodig zijn.

Uiteraard leveren we ook losse systemen die alleen een lokale sirene of extern alarmsysteem activeren. De losse systemen kunnen aangepast worden zodat er ook een tankdopsensor geleverd kan worden. Neem contact met ons op voor meer details.

Wat voor type sensoren gebruiken jullie?

Voor Fuel Shield gebruiken we speciaal gevormde sensoren die om de hals van de vulpijp passen, sensoren voor platte oppervlakten en speciaal gevormde sensoren voor op het uitlaatsysteem.

Al onze sensoren worden ontworpen op ons terrein in het Verenigd Koninkrijk, waar tevens sensoren naar wens gemaakt kunnen worden voor speciale toepassingen.

Wat voor stroomvoorziening heeft het alarm nodig?

Alle systemen kunnen aangesloten worden op de 12/24 V accu van het voertuig of het elektriciteitsnet.