Transport

Brandstofdiefstal in de transport

Brandstofdiefstalcijfers groeien explosief. Vooral de transportsector is erg kwetsbaar. Menig wagenparkbezitter of chauffeur heeft met brandstofdiefstal te maken gehad. Het kost de gedupeerden van brandstofdiefstal meestal erg veel geld. Een moderne vrachtwagen heeft al snel tussen € 600,00 en € 2.200,00 aan brandstof bij zich. Deze hoeveelheden zijn erg aanlokkelijk voor dieven. Alsof de brandstofkosten en schade aan het voertuig nog niet genoeg zijn, moet er ook aan de tijd gedacht worden dat een voertuig gerepareerd moet worden en dus niet gebruikt kan worden.

Fuel Shield beschermt uw voertuig tegen brandstof-, katalysator/DPF- en accudiefstal. Zodra het systeem opmerkt dat de tankdop geopend wordt, verstuurt het een direct alarm; sms-bericht (met tijd, locatie, voertuig en alarmcode) naar 3 mobiele telefoonnummers en gaat de sirene af. Wanneer de uitlaat verwijderd wordt of het systeem detecteert zaagbewegingen, verstuurt het een direct alarm. Hetzelfde geldt als de stroom naar de accu verwijderd wordt.

Tevens detecteert Fuel Shield interne brandstofdiefstal. Zelfs als het systeem uitgeschakeld staat wordt er een sms-bericht (met tijd, locatie, voertuig en alarmcode) verstuurd naar de eigenaar elke keer dat de tankdop verwijderd en teruggeplaatst wordt.

Deze informatie kan erg handig zijn om vast te stellen waar en wanneer voertuigen worden bijgetankt en of er getankt wordt bij een tankstation. Dit zou aan kunnen duiden dat de chauffeur de brandstof steelt. De locatie data zal op Google Maps laten zien waar de tank dop was verwijderd. Zelfs als het voertuig naar een afgelegen plek wordt genomen waar geen GSM-signaal is, zal het systeem de sms-alerts sturen zodra het signaal weer wordt ontvangen.

Word geen slachtoffer van brandstofdiefstal en bescherm uw eigendommen.

het systeem

Het systeem

Fuel Shield heeft twee standaard systemen. Beiden hebben de mogelijkheid om ‘mogelijke’ …

Lees meer
Voertuiginstallatie

Voertuiginstallatie

Fuel Shield registreert iedere handeling van de brandstoftank, inclusief de tankdop. Het systeem detecteert …

Lees meer
Katalysatorbescherming

Katalysatorbescherming

Steeds meer ogen zijn gericht op een ander onderdeel van de auto: de katalysator. Eenvoudig te …

Lees meer