Stationaire installatie

Stationaire installatie

Een stationaire installatie kan zowel in de industriële en agrarische sector als bij mensen thuis voor stookolie gebruikt worden. Huizen, scholen, boerderijen, fabrieken en transportbedrijven zijn risicogroepen. Politiestatistieken laten zien dat brandstofdiefstal tot de snelst groeiende misdaad behoort. Bescherm uw eigendommen daarom met Fuel Shield.

Stationaire tank

Fuel Shield kan meerdere sensoren gebruiken om elke poging tot toegang tot de tank te detecteren. Dit kan zijn door de vul- of inspectiedop te verwijderen, de carterventilatiepijp door te zagen of via toegangsopeningen. Het systeem detecteert tevens een alarm als er een gat in de tank wordt geboord of geslagen.

Voor de meeste stookolietanks is één sensor voldoende. Ook kan er een sensor op het tankventiel geplaatst worden, om ongeautoriseerd gebruik te detecteren. Het systeem kan tevens aangesloten worden op andere externe systemen, zoals bijvoorbeeld een bestaand alarm of CCTV-systeem.

Fuel Shield op uw stationaire tank

  • Brandstofdiefstalalarm: Wanneer het systeem is ingeschakeld, wordt het alarm geactiveerd en verstuurd het systeem een sms naar de geautoriseerde telefoonnummers wanneer de tankdop wordt geopend of geperforeerd (met uitzondering van bepaalde plastic tanks).
  • Tankdopalarm: Elke keer dat de tankdop geopend wordt als het alarmsysteem is uitgeschakeld, wordt een stil alarm geactiveerd en een sms verstuurd naar de geautoriseerde telefoonnummers.
  • Stroomuitval: Als er stroomuitval is, wordt het alarm getriggerd en verstuurd het systeem een sms naar de geautoriseerde telefoonnummers.

Storingsbestendig

  • Als geprobeerd wordt de tank illegaal te openen, wordt het alarm geactiveerd.
  • Als geprobeerd wordt één van de sensoren te verwijderen, wordt het alarm geactiveerd.
  • Als geprobeerd wordt één van de sensorkabels door te knippen, wordt het alarm geactiveerd.
  • Als de accu naar de unit wordt verwijderd, wordt er een poweralert vanuit het systeem verstuurd door gebruik te maken van de back-up accu.

Simkaart

Een simkaart met een abonnement is nodig om de sms- en belfuncties te gebruiken. Een prepaid simkaart kan hiervoor niet gebruikt worden. Het systeem wordt niet standaard geleverd met een simkaart.