Secured by Design

Secured by Design

Officieel Politie Veiligheidsinitiatief

Opgericht in 1989, Secured by Design (SBD) is eigendom van de Association of Chief Police Officers (ACPO) en is de ondernemingsnaam voor een groep nationale politie projecten die zich focust op het ontwerp en de veiligheid voor nieuwe en gerenoveerde huizen, commerciële panden en parkeerplaatsen en ook de erkenning van kwaliteit veiligheidsproducten en criminaliteitspreventie-projecten. Secured by Design ‘Police Preferred Specification’ is op dit moment aan meer dan 350 bedrijven, waarvan hun producten de specifieke testen van ACPO Secured by Design hebben doorstaan, uitgereikt.

Om Secured by Design lid te worden, moeten leveranciers garanderen dat hun producten aan de minimale eisen (vastgezet door SBD) voldoen. Wanneer een product is getest en gecertificeerd volgens de relevante eisen, mag het bedrijf een SBD lidmaatschap aanvragen.

Het gebruik van het Secured by Design logo met ‘Police Preferred Specification’ is een aanduiding van kwaliteit en veerkracht van veiligheidsproducten zonder de behoefte om complexe technische papieren te begrijpen. De technologieën en verschillende producten die door dit initiatief worden gesteund blijven zich constant uitbreiden. Opgenomen zijn veiligheidsproducten en elektronische producten, waaronder tracking systemen voor gestolen voertuigen en veiligheidsrookgeneratoren. In de meeste gevallen worden de producten getest op gepubliceerde technische maatstaven. Dit om te laten zien dat het een effectief veiligheidsmiddel is met een realistisch niveau om criminele aanvallen tegen te houden. Testen worden genomen door een ‘UK Accreditation Service’ (UKAS) met een goedgekeurd geaccrediteerd testterrein. Producten worden constant geauditeerd of krijgen het ‘benefit of product’ certificaat om aan te geven dat een bedrijf in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving werkt.

Fuel Shield heeft dit certificaat in haar bezit.

secured by design