Landbouw

Brandstofdiefstal in de landbouw

Sinds het gebruik van rode diesel in de landbouw verboden is op 1 januari 2013, wordt er veel vaker diesel gestolen uit landbouwvoertuigen en –machines, zoals tractoren, combines, heftrucks, shovels, mobiele kranen en zelfrijdende spuiten. Met de overgang van rode naar witte diesel, is de landbouw steeds meer een gemakkelijk doelwit.

Daarnaast beschikken bedrijven in de agrarische sector vaak over eigen (vaste of mobiele) brandstoftanks voor dieselopslag. Deze machines en tanks blijken in de praktijk nagenoeg onbeheerd en eenvoudig toegankelijk. Dat maakt het stelen van honderden liters diesel een eenvoudige klus.

De hoge aantal liters brandstof in deze machines en tanks kan leiden tot een aanzienlijke schade. Niet alleen is de financiële schade enorm, stilstand van uw kostbare landbouwmachines is een ander direct gevolg van brandstofdiefstal. Het werk en de productie kunnen niet uitgevoerd worden doordat uw mensen moeten wachten op de aanvoer van brandstof. Daarbij wordt er ‘zelden’ een vergoeding vanuit de verzekering gegeven.

het systeem

Het systeem

Fuel Shield heeft twee standaard systemen. Beiden hebben de mogelijkheid om ‘mogelijke’ …

Lees meer
Stationaire tank

Stationaire installatie

Een stationaire installatie kan zowel in de industriële en agrarische sector als bij mensen …

Lees meer
Voertuiginstallatie

Voertuiginstallatie

Fuel Shield registreert iedere handeling van de brandstoftank, inclusief de tankdop. Het systeem detecteert …

Lees meer