Katalysatorbescherming

Katalysatorbescherming

Met de economische crisis en de hoge prijzen verandert ook de interesse van criminelen. Dieven zijn tegenwoordig niet meer direct uit op uw auto, radio of airbags. Autoradio’s zijn steeds vaker geïntegreerd, externe navigatie sterft uit en airbags rippen geeft zo’n gedoe met alarmen.

Steeds meer ogen zijn gericht op een ander onderdeel van de auto: de katalysator. Eenvoudig te verwijderen en levert al snel tussen de 15 en 150 euro op bij een recyclebedrijf.

Katalysatorbescherming

Hoge schadepost

De interesse in katalysatoren is ergens logisch te verklaren. Torenhoge prijzen van veelgebruikte metalen trekken criminelen aan. In katalysatoren zitten waardevolle metalen, zoals platina, palladium en soms zelfs goud. Daarbij is een katalysator eenvoudig te verwijderen, het deel van de uitlaat waarin de katalysator zit wordt soms in maar 20 seconden afgezaagd.

Voordelen voor een dief, maar voor u een onvoorziene schadepost. De kosten voor vervanging en montage van een katalysator kunnen al snel oplopen tot gemiddeld 850 tot 2.000 euro. Ook zijn er vaak lange wachttijden op het verkrijgen van de vervangende materialen, wat weer andere kosten met zich meebrengt zoals stilstand doordat een voertuig niet gebruikt kan worden.

Bescherm uw auto tegen katalysatordiefstal

Busjes, campers, 4×4’s, SUV’s en de Mercedes Sprinter worden gezien als de populairste prooien en zijn daarom het vaakst doelwit. Om uw voertuig te beschermen tegen katalysatordiefstal, zorgen we met Fuel Shield eerst voor een zichtbaar afschrikmiddel. Met een speciale sticker waarschuwen we dat er een alarm geïnstalleerd is. Ook knippert er een LED lampje op de sensor zelf. Uit onderzoek blijkt dat dieven vaak geneigd zijn om een ander doelwit op te zoeken, zodra zij een knipperend licht op het voertuig zien.

Mocht de dief doorzetten en overgaan op een poging tot diefstal, gaat er meteen een sirene (110 decibel) af. De KAT sensor detecteert zaagbewegingen en demontage aan uw voertuig. Bij het complete systeem krijgt

Door gebruik te maken van speciale sensortechnologie, kan Fuel Shield beveiliging en bescherming van de katalysator waarborgen. De KAT sensor detecteert zaagbewegingen aan het voertuig en iedere poging van demontage. Daardoor garandeert de sensor het probleemloos laden en lossen van uw voertuig, zonder vervelende en valse alarmmeldingen.

Installatie en kosten

De installatie is vrij makkelijk en kan binnen twee uur of minder worden uitgevoerd door een bevoegde of ervaren automonteur.

Storingsbestendig

Als er een geprobeerd wordt één van de sensoren te verwijderen, wordt het alarm geactiveerd. Ook als er een kabel van een sensor wordt doorgeknipt, ben u verzekerd dat het alarm wordt geactiveerd.